دربهای داخلی ساختمان از بخشهای مختلفی تشکیل شده اند که معمولا در همه آنها مشترک بوده و قبل از هر چیز بهتر است که با این قسمتها آشنا شوید:
- چارچوب یا قاب: فریم اصلی نصب شده به دیوار و نعل درگاه است که بدنه از طریق یراق آلات و لولا به آن متصل می شود. چارچوب درب می تواند از جنس فلز، پی وی سی، پلی وود و یا چوب با پروفیل های متفاوت باشد که در هر صورت با پوشش رنگ و یا لمینیت طرح و رنگ های متفاوتی روی آن ایجاد می گردد
- بدنه: بدنه به عنوان جز اصلی باعث ایجاد و یا قطع ارتباط بین دو محیط داخلی و یا خارجی می شود. بدنه درب می تواند با کاربردهای مختلف از متریال ها با طرح و رنگ و ابعاد متفاوت ساخته شوند. از انواع متریال درب می توان به فلز ، شیشه، یو پی وی سی، پلی وود و چوب اشاره نمود.
- لنگه: قسمتی از درب ورودی که در چارچوب قرار میگیرد و میتواند ثابت یا متحرک باشد.
- آستانه: قسمت پایینی چارچوب میباشد که به منظور تفکیک دو طرف درب مورد استفاده قرار میگیرد و معمولا به صورت برجستهتر از کف دیده میشود.
- وادار: بخشی که درب را به دو یا چند قسمت تقسیم میکند.
- بائو: وادار عمودی طرفین درب که قفل یا لولا در آن قرار میگیرد.
- قیدهای تحتانی و فوقانی: به وادارهای افقی بالا و پایین درب گفته میشود.
- تنکه: قسمت صفحه مانندی که مابین دو وادار قرار میگیرد و بیشتر جنبه زیبایی دارد.
- دماغه: قسمتی از لنگه درب که روی نمای قاب یا چارچوب قرار میگیرد.
- یراق آلات: این قسمت به علت تحمل وزن بدنه، نقش بسیار مهمی را در دوام و عمر مفید درب ایفا می کند. و با توجه به نحوه ی بازشدن درب ها مانند کشویی، بغل بازشو، آکاردئونی و … از انواع مختلف یراق آلات استفاده می گردد. همچنین یراق آلات نقشه بسیار مهمی در امنیت و زیبایی درب ایفا می کند
دیدگاه خود را بنویسید